Som så många gånger förut är vädret ett av de mest populära samtalsämnena i Sverige för tillfället. Och inte heller är det första gången diskussionen handlar om det kalla sommarvädret och den stora frågan om och när den riktiga högsommaren kommer att visa sig. Många som har väntat hela året på semestern, är också rädda för att få semestern förstörd av det kalla vädret och börjar nu tänka på om det kanske är dags att solsäkra semestern genom att bege sig iväg utomlands, till länder som Spanien, Italien och Grekland.

Hög efterfrågan på resor till solen

De senaste dagarna har vi mycket riktigt kunna läsa i tidningarna om den ökade efterfrågan på resor till solen just nu. I Dagens Industri har vi kunnat läsa både om Svenskarnas solpanik och om Panikrusning efter solresor - inom loppet av bara några timmar. I Dagens Nyheter har vi kunnat läsa om Högtryck för resor när svenskarna flyr kylan. I SVTs morgonsoffa har man diskuterat om huruvida man ska boka sista minuten-resor eller inte och kommit fram till rekommendationen Glöm sista minuten – så hittar du en resa till solen.

Med rabattkoder kan du resa billigare till solen
Många längtar till sol och värme och efterfrågan på solresor är extra hög nu när sommaren är kall i Sverige. Med rabattkoder kan du få en billigare semesterresa.


Med rabattkoder kan du få semesterresan till solen billigare

Men även om efterfrågan på solresor är extra hög just nu och därmed också priserna, så finns det ett säkert sätt att komma lite billigare undan: rabattkoder. Just nu finns det flera intressanta möjligheter att spara betydande summor på semesterresan med hjälp av aktuella rabattkoder.

600 kr rabatt med Expedia rabattkod
600 kr rabatt med rabattkod från Expedia.


Expedia har en rabattkod som ger dig 600 kr rabatt om du bokar flyg + hotell för minst 12 254 kr. Om ni reser minst 2 personer och är borta minst en vecka så kommer det i många fall att vara tillräckligt för att dra nytta av denna rabatten och spara hundralappar.

Solsäkra med rabattkod från MrJet
12% rabatt på hotell med rabattkod från MrJet juni ut.


Ett annat erbjudande som hjälpa att minska hålet i semesterkassan är en rabattkod från MrJet som ger hela 12% rabatt på hotellbokningar. Rabatten gäller juni ut, så passa på nu medan chansen fortfarande finns.

Rabattkod från Otel.com ger billigare semester
Under juni ger Otel.com 10% rabatt på hotell.


Ett tredje alternativ för att spara pengar på solresan är Otel.com. Med rabattkoden från Otel.com får du 10% rabatt på din hotellbokning. Även detta erbjudandet gäller juni ut, så det gäller att använda koden medans den är giltig.

Som alltid när det gäller rabattkoder och erbjudanden för resor, gäller det att vara noga med att läsa villkoren innan du slutför din bokning och att kontrollera att din kod har registrerats korrekt så att du verkligen får din rabatt. När det gäller reserabatter finns det nästan alltid vissa undantag med vissa hotell som inte inkluderas i erbjudandena, så det gäller att vara noga med att läsa bokningssidans villkor för erbjudandet.