Möjligheten att boka resor över nätet och leta rätt på rabattkoder och erbjudanden som sänker priset på flyg och hotell är vi många som är tacksamma över. På detta sättet får vi mer resa för pengarna genom att se till att maximera förhållandet mellan kvalitet och pris. Men resekostnader handlar ju om mer än bara flyg och hotell – och ibland är det lätt att glömma hur stora dessa kan bli.

Transport till och från flygplatsen

Den första att tänka på när det gäller resekostnader, är resan till och från flygplatsen som i vissa fall till och med kan vara dyrare än själva flygbiljetten. Flygbuss eller tåg till flygplatsen kan i vissa fall vara ett alternativ, men det är inte alltid säkert att detta är en möjlighet. Beroende på var man bor och vilken tid flyget avgår (till exempel om man flyger tidigt på morgonen) är man ofta hänvisad till taxi som det enda realistiska alternativet.

Ibland kan emellertid rabattkoder komma in i bilden även för en sådan sak som transporter till flygplatsen. Med Resorthoppa kan du boka transport till och från flygplatser över hela världen. Under juli månad ger rabattkod från Resorthoppa hela 15% rabatt på alla bokningar.

Hyrbil för att utforska omgivningarna på semestern

Väl framme på vid destinationen, oavsett om du reser på strandsemester eller på storstadssemester, är vi många som tycker att det är roligt att komma ut och se mer saker än bara den närmaste omgivningen till hotellet. I dessa lägen är en ett självklart alternativ att hyra en bil i en eller några dagar för att komma ut och utforska i sin egen takt.

När det gäller hyrbil är det viktigt att tänka på att välja en uthyrningsfirma som är smidig att ha att göra med även om något problem skulle uppstå. När det gäller kostnader för bilen gäller det att vara noggrann och kontrollera vad som ingår i det pris du får och vad du måste köpa till. Oftast behöver du köpa till tilläggsförsäkringar för att vara helt trygg, men det kan variera vilket försäkringsskydd som ingår i grundavgiften och hur mycket du måste betala för försäkringarna du lägger till.

Rabattkod från Hertz (CDP) ger 5% rabatt på bokning av hyrbil under sommaren 2015.
Rabattkod från Hertz (CDP) ger 5% rabatt på bokning av hyrbil under sommaren 2015.


Ett säkert och välkänt alternativ när det gäller hyrbil är Hertz. Just nu har Hertz en rabattkod som ger dig 5% rabatt på din bokning av hyrbil. Koden är en så kallad CDP-kod, så var noga med på vilket ställe du anger koden du bokar bil (det finns även ofta plats att ange andra sorters koder också). Denna sortens rabatter gäller inte skatter och tilläggsförsäkringar, så när du kontrollerar att rabatten har blivit korrekt avdragen ska du jämföra med grundpriset för hyrbilen.