Nu är vi inne i den absolut sista fasen av sommarens reor, vilket innebär att vissa reor redan har tagit slut, medan utbudet i andra håller på att ta slut. Å andra sidan innebär den sista fasen även de allra bästa rabatterna, varor som till en början var rabatterade med 30%, kan nu vissa fall vara rabatterade med 70%. Det närmaste veckan ger ett utmärkt läge att fynda.

Nätbutiker, framförallt inom kläder och mode, är liksom andra butiker i allmänhet säsongsbundna - vilket innebär att man beställer från leverantörerna inför varje säsong och sedan säljer ut överutbudet i slutet av säsongen. Förutom att butiken vill frigöra lagerutrymme, är en annan anledning till att priserna sjunker i slutet av säsongen att varornas värde för konsumenten sjunker i slutet av säsongen. Till exempel är en vinterjacka mindre värd i april än i oktober och en bikini är mer värd i maj än i september, och så vidare. Detta är åtminstone det som historiskt har gällt, men gäller detta fortfarande i samma utsträckning?

Utnyttja sommar-rean för produkter för hela året

Vi skulle vilja passa på att lyfta fram att det tidigare sambandet med att REA-handel innebär att handla varor du inte kan använda på nästan ett år i många fall inte gäller längre. Till att börja med finns det flertalet sommar-reor som gäller produkter som inte är säsongsbundna.

Läge att fynda med sommar-REA, rabattkod och gratis frakt hos Yves Rocher just nu.
Läge att fynda med sommar-REA, rabattkod och gratis frakt hos Yves Rocher just nu.


Ett utmärkt exempel på detta just nu är Yves Rocher, som just nu har sommar-REA som ger upp till 50% rabatt. Men inte nog med detta - fram till den 4:e augusti erbjuder man även en rabattkod som ger 15% rabatt på hela sortimentet, inklusive REA-varor. Ovanpå detta så erbjuder Yves Rocher just nu dessutom fri frakt på alla beställningar. Med andra ord har du just nu ett utmärkt läge att bunkra upp med hudvård, parfym, makeup och kroppsvård för hela hösten.Ska du resa till solen i vinter? Utnyttja slut-REAn nu.

Men även när det gäller säsongsbundna produkter kan det vara läge att tänka om. Den svenska sommaren har varit ovanligt grå, kall och regning och snart är hösten här igen. Inte undra på att bikinis, badkläder och andra plagg för stranden REAs ut nu, tänker nog många. Men om man vänder på resonemanget, så är det nog så att många nuförtiden tillbringar minst lika mycket tid på stranden utomlands som i Sverige – och då ofta under andra perioder av året än sommaren. Hunkemöller har till exempel just nu REA på kvalitets-bikinis med upp till 70% rabatt. Kanske är det läge att fynda inför vinterns solresor nu?

Kläder för hela året på sommar-REA

Slutligen så har vi breda nätvaruhus med ett stort utbud av både kläder och annat som erbjuder attraktiva sommar-reor. Även om utbudet som REAs ut hör till sommarvarorna i teorin, så hittar du här många användbara basplagg som också fungerar utmärkt under hösten och vintern.

Sommar-REA hos Ellos med upp till 70% rabatt och 30% extra rabatt just nu.
Sommar-REA hos Ellos med upp till 70% rabatt och 30% extra rabatt just nu.


Exempelvis ger Ellos fram till den 2:a augusti ytterligare 30% rabatt på REA-produkter som redan är nedsatta med upp till 70%.Som synes, så ger slutfasen av sommar-reorna mer möjligheter än att enbart inhandla sommarkläder inför sommaren 2016. Men vi är som sagt inne på den allra sista veckan av många av reorna, så det gäller att skynda att fynda.